Matkalasku -toiminnolla tehdään itselle maksettavia matkalaskuja.
Ennen matkalaskun luontia sinulla pitää olla henkilötunnus ja tilinumero tallennettuna Talenom Onlinen Omat tiedot -osiossa.
Mikäli sinulla on oikeudet useaan yritykseen, varmista ennen matkalaskun syöttämistä, että valittuna on oikea yritys.
Voit koostaa samalle matkalaskulle useita matkakuluja ja lähettää ne yhtenä laskuna. Etusivulta pääset jatkamaan Luonnos-tilassa olevan matkalaskun muokkaamista.

Luo matkalasku #

1. Valitse Matkalasku-kuvake etusivulla.
  2. Valitse kulun tyyppi (esim. päiväraha tai kilometrikorvaus).

Päiväraha #

1. Valitse matkan alkamis- ja päättymisajankohta.
  2. Kirjoita lyhyesti matkan tarkoitus tekstikenttään. Tämä luo matkalaskulle otsikon.
  3. Merkitse matkan ajalla saatujen ilmaisten aterioiden määrä Tarjotut ateriat –kohtaan.
  4. Valitse kunkin matkapäivän kohdemaa.
    • Jos valittuna on useampi päivä ja muutat ensimmäisen päivän kohdemaata, vahvista vaihdetaanko vain ensimmäisen päivän matkakohde vai vaihdetaanko kaikille muillekin päiville sama matkakohde.
  5. Tallenna kulu matkalaskulle.
  6. Lähetä matkalasku tai tallenna matkalaskuluonnos Paluu-painikkeella.

Kilometrikorvaus #

1. Syötä matkan päivämäärä.
  2. Syötä Reitti eli lähtöpaikan ja määränpään tarkka osoite.
    • Jos haluttua osoitetta ei löydy karttasovelluksesta, sen voi kuitenkin valita reittipisteeksi ja syöttää matkan pituuden itse.
    • Reittipisteitä voi poistaa tai niiden järjestystä voi muokata kolmen pisteen takaa avautuvasta valikosta.
  1. Ohjelma laskee matkan pituuden annettujen reittipisteiden mukaan.
  1. Lisää matkan tarkoitus (tämä luo matkalaskulle otsikon) ja muut valinnaiset tiedot.
  2. Tallenna kulu matkalaskulle.
  3. Lähetä matkalasku tai tallenna matkalaskuluonnos Paluu-painikkeella.

Huomaathan, että jos kirjaat samalle matkalaskulle usean matkan kilometrit, verottaja vaatii ajopäiväkirjan tai yksilöidyn matkalaskun.

Päiväraha ja kilometrikorvaus #

Kulutyyppi Päiväraha ja kilometrikorvaus on sama kuin kohdat kilometrikorvaus ja päiväraha, mutta yhdistettynä yhdeksi kulutyypiksi. Ensimmäisellä sivulla syötetään päivärahan tiedot ja toisella sivulla kilometrit.

Ateriakorvaus #

Olet oikeutettu ateriakorvaukseen, jos matkasta ei ole maksettu päivärahaa ja sinulla ei ole ollut mahdollisuutta aterioida tavanomaisessa ruokailupaikassasi.

1. Valitse päivämäärä.
  2. Lisää korvattavien aterioiden määrä.
  3. Tallenna kulu matkalaskulle.
  4. Lähetä matkalasku tai tallenna matkalaskuluonnos Paluu-painikkeella.

Lähetä matkalasku #

1. Valitse etusivulta Matkalaskut-osiosta Näytä kaikki tai valitse sivuvalikosta Matkalaskut.
  2. Valitse käsiteltävä matkalasku.
  3. Lisää tarvittaessa Seurantakohteet.
  4. Valitse Esikatsele sivun alalaidasta nähdäksesi tarkemman yhteenvedon matkalaskusta.
  1. Valitse Lähetä.
  2. Lasku siirtyy Maksut-osioon hyväksyttäväksi/tarkistettavaksi.

HUOM! Lähetettyä matkalaskua ei voi enää muokata.