Myyntilaskut vanhassa Myyntilaskutus-palvelussa

Käytettäessä vanhaa Myyntilaskutus-palvelua, alv-kannan ja myyntitilin voi valita vain, kun lisää laskurivin manuaalisesti. Tuoterekisteristä valitulle tuotteelle ja olemassa olevalle hyväksytylle laskuriville ei voi vaihtaa alv-kantaa eikä myyntitiliä.

Manuaalisesti lisätyllä laskurivillä valitaan ensin alv %, jonka jälkeen ohjelma näyttää kyseisen alv-kannan myyntitilit:

Asiakasrekisteri – vanha Myyntilaskutus #

Talenom päivittää 4.9.2024 Talenom Onlinessa olevien asiakas- ja tuoterekistereiden tietoihin uuden alv-kannan 25,5 %. Jos yksittäisiä asiakastietoja täytyy päivittää uudelle alv-kannalle ennen automaattista päivitystä, toimi näin:

1. Kirjaudu sisään Talenom Onlineen. Valitse vasemman reunan päävalikosta Myyntilaskutus – vanha.
  2. Klikkaa otsikkoa Asiakkaat ja etsi hausta kyseinen asiakas. Asiakkaita voi etsiä mm. asiakasnumerolla, nimellä tai y-tunnuksella.
  3. Klikkaa asiakasnumeron vieressä olevaa kynä-kuvaketta ja valitse Muokkaa asiakastietoja.
  4. Valitse asiakaskortista Lisätiedot. Mikäli oletusmyyntitilinä on alv 24% tili, valitse tiliksi alv 25,5% myyntitili ja tallenna muutokset.

Tuoterekisteri – vanha Myyntilaskutus #

Talenom päivittää 4.9.2024 Talenom Onlinessa olevien asiakas- ja tuoterekistereiden tietoihin uuden alv-kannan 25,5 %. Jos yksittäisiä tuotetietoja täytyy päivittää uudelle alv-kannalle ennen automaattista päivitystä, toimi näin:

1. Kirjaudu sisään Talenom Onlineen. Valitse vasemman reunan päävalikosta Myyntilaskutus – vanha.
  2. Klikkaa otsikkoa Tuotteet.
  3. Klikkaa tuotenumeron vieressä olevaa kynä-kuvaketta ja valitse Muokkaa tuotetietoja.
  4. Mikäli tuotteelle on määritelty alv-kanta 24%, valitse tuotekortilla Alv-kanta -kenttään 25,50. Muita muutoksia ei tarvita.
  5. Tallenna muutokset.