Skapa en faktura i gamla Försäljningsfakturering

När du använder den gamla Försäljningsfaktureringstjänsten kan du välja momssats och försäljningskonto endast när du manuellt lägger till en fakturarad. Du kan inte ändra momssats eller försäljningskonto för en produkt som valts från produktregistret eller för en befintlig godkänd fakturarad.

På en manuellt tillagd fakturarad väljer du först momsprocenten och sedan visas försäljningskontona för den momssatsen:

Kundregister – gamla Försäljningsfakturering #

Den 4.9.2024 kommer Talenom att uppdatera kund- och produktregistren i Talenom Online med den nya momssatsen på 25,5%. Om enskilda kunduppgifter behöver uppdateras med den nya momssatsen före den automatiska uppdateringen, följ dessa steg:

1. Logga in på Talenom Online. I huvudmenyn till vänster väljer du Försäljningsfakturering – gammal.
  2. Klicka på rubriken Kunder och sök efter den aktuella kunden (kunder kan sökas på kundnummer, namn, namntillägg eller organisationsnummer).
  3. Klicka på pennikonen bredvid kontonumret och välj Editera kunduppgifter.
  4. Välj Tillägsuppgifter på kundkortet. Om standardförsäljningskontot är ett konto för moms 24% ersätter du det med ett försäljningskonto för moms 25,5% och sparar ändringarna.

Produktregister – gamla Försäljningsfakturering #

Den 4.9.2024 kommer Talenom att uppdatera kund- och produktregistren i Talenom Online med den nya momssatsen på 25,5%. Om enskilda produktdata behöver uppdateras med den nya momssatsen före den automatiska uppdateringen, följ dessa steg:

1. Logga in på Talenom Online. I huvudmenyn till vänster väljer du Försäljningsfakturering – gammal.
  2. Klicka på rubriken Produkter.
  3. Klicka på pennikonen bredvid produktnumret och välj Editera produktuppgifter.
  4. Om en momssats på 24% är angiven för produkten väljer du 25,50 i fältet för momssats på produktkortet. Inga andra ändringar krävs.
  5. Spara ändringarna.