Tilldela PSD2 behörighet (Swedbank)

Updated on 1.12.2023

EU-direktivet PSD2 (Payment Service Directive 2) innebär att alla banker kostnadsfritt ska ge tillgång till transaktionsdata för bokföringssystem. Talenom har tillsammans med vår partner Enable Banking tagit fram en lösning för att hämta banktransaktioner med PSD2 från alla större svenska banker.

För att det ska fungera för Swedbank så måste du först aktivera behörighet för PSD2. Detta aktiveras per användare. Om din konsult är upplagd som användare så tilldela behörigheten även för denne.

• Börja med att logga i internetbanken.
  • Klicka på ’Användare och behörigheter’, sedan ’Användare i internetbanken’
  • Klicka på den användare du vill tilldela behörighet för:
  • Klicka på ’ändra/lägg till nya behörigheter’
  • Välj ’Begränsad behörighet/Specifik behörighet’
  • Under Betala och överföra, klicka på ’Lägg till’ bredvid Open Banking 3:e parts leverantör
  • Klicka på ’Fortsätt’i rutan till höger för att bekräfta.
  • Välj signeringsvillkor. Välj därefter samtliga konton.
  • Kontrollera och godkänn, signera sedan.

Klart!