PSD2 i Talenom Online

Updated on 12.9.2024

EU-direktivet PSD2 (Payment Service Directive 2) innebär att alla banker kostnadsfritt ska ge tillgång till transaktionsdata för bokföringssystem. Talenom har tillsammans med vår partner Enable Banking tagit fram en lösning för att hämta banktransaktioner med PSD2 från alla större svenska banker.

Bankintegrationen är aktiv i 180 dagar och behöver därmed förnyas efter 180 dagar.

För att aktivera denna integration behöver du ha åtkomst till Talenom Online. Kontakta oss via mail på support@talenom.se alternativt telefonnummer 010-583 73 01 om du ännu inte har fått ett konto.

1. Navigera till http://online.talenom.se och logga in med Mobilt BankID.

2. Efter inloggning så ser du att bankkoppling saknas på startsidan. Klicka på pilen för att öppna aktiveringsvyn.

Därefter så klickar du på ’Aktivera/förnya PSD2-koppling’ och sedan ’Gå till Enable Banking’

3. Du länkas då vidare till din banks hemsida. Följ instruktionerna som ges och därefter är det klart!

Förnya bankkopplingen

I god tid innan bankkopplingen löper ut så får du information om att det är dags att förnya bankkopplingen i Talenom Online. Klicka på ’Aktivera/förnya PSD2-kopplingen’ och följ instruktionerna.